TEL: 0634358196

Hygiënische Belangen

Bij alle behandelingen.

Flexibele afspraken

voor optimale voetenzorg.

Hoogwaardige en innovatieve producten

voor de individuele behoeften van uw voeten.

Welkom

 

Bij medische pedicure Shirin Ebrahimian kunt u terecht voor een specialistische voetzorg,  voetreflexen of een korte consult.
Er wordt gewerkt volgens de Code van de Voetverzorging. Dit zijn richtlijnen voor wat betreft hygiëne en milieu.
Tevens kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding van uw zorgverzekering. Vraag de voorwaarden na bij uw verzekeringsmaatschappij.


Voetstap medisch pedicure is aangesloten bij ProCERT en ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Pedicures (KRP) onder het nummer: 13440
Daarnaast ben ik lid van Stichting Arkada Nederland.


Naast de reguliere voetverzorging ben ik gespecialiseerd in de diabetische en reumatische voetverzorging. Door uitgebreide kennis en ervaring
op het gebied van nagelregulatie, nagelreparatie, antidruk technieken en orthesiologie kan ik bij een complexere voet en nagel problemen een
bredere behandelmogelijkheden stellen.

 

Er wordt samengewerkt met:

-podotherapie Wender
-Podotherapie Rondom  
-Podotherapie Kemerink

 

WERKWIJZE BIJ UW EERSTE BEZOEK

 Anamnese, Dit is een vraaggesprek waarin ik uw klachten zal uitvragen, een medicamenten geschiedenis invoer en uw gegevens opsla.

O Inspectie, Ik zal de anatomische stand van de voeten bepalen met behulp van een podoscoop. Er wordt ook gekeken naar de stand van de tenen, verkleuringen van de huid en nagels.

E Palpatie, Door middel van voelen en drukken worden de pijnlijke structuren in de voeten opgespoord en wordt zo bepaald wat de oorzaak is van uw klachten. (eelt,likdoorn...) 

T Functieonderzoek, Er worden verschillende bewegingen getest in de voeten. Er wordt gekeken hoe soepel uw gewrichten zijn.

Gang analyse, Hierbij wordt gekeken naar uw looppatroon. Er wordt met name gekeken naar het doorzakken van de voet tijdens het gaan, de voetafwikkeling en stabiliteit.

Afdrukken, Met een blauwdruk beoordeelt ik de drukverdeling onder uw voet. Ook worden deze afdrukken gebruikt voor het vervaardigen van een orthese of verschillende antidruk middelen.

A Schoeninspectie, Er wordt gekeken naar uw schoenen, met name naar waar de slijtage zit. Dit kan namelijk veel informatie geven over uw looppatroon.

P Behandelplan, Na dit onderzoek zal ik de resultaten en de behandelopties met u bespreken en de komende afspraken op kaart zetten.

Mijn Specialisatie :

Nagelreparatie bij nagelaandoeningen Veel sporters, met name hardlopers en voetballers, hebben nagelproblemen. Ook zie ik veel cliënten in mijn praktijk met mycose aandoeningen, in de volksmond vaak 'kalknagels' genoemd. Door mijn opleiding met LCN Wilde Pedique Silver Plus kan ik met u een behandelplan opstellen, op weg naar gezonde nagels. Het is een innovatieve nagelverzorging met lichtuithardende kunststof. Komt u eens langs voor een folder of voor informatie.

Diabetische voet Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt.

Reumatische voet voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

Orthesiologie Doordat ik een specialisatie heb in orthesiologie kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teen stand (bijvoorbeeld bij hamertenen). Vilttechniek De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.

Nagelbeugeltechniek Nagelbeugeltechniek is het plaatsen van een beugel om te voorkomen dat een nagel ingroeit. Ook wordt deze techniek toegepast om teennagels die door verschillende oorzaken scheef, rond of krom groeien. De nagelbeugeltechnieken worden alleen toegepast door een (medisch) pedicure die zich hierin gespecialiseerd heeft.

Vilttechniek De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.

Voetreflextherapie, om je lichaam weer in balans te brengen waardoor Klachten verminderd of verdwijnen.

Codecertificaat Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.