TEL: 0634358196

Uni-Brace nagelbeugel techniek

Bij een ingegroeide teennagel wacht men meestal te lang. De meeste artsen kiezen voor een snelle oplossing door een stuk van uw nagel weg te snijden en een antibiotica voor te schrijven als er sprake is van een ontsteking. Door de komst van steeds nieuwere technieken zijn er betere oplossingen voor uw nagelproblemen die ook nog eens pijnloos zijn.

 Een nagelbeugel

Wanneer de teennagel ingegroeid is kan het plaatsen van een nagelbeugel de effectieve oplossing zijn. De nagelbeugel wordt speciaal op maat gemaakt en vastgezet op de nagel om zo de nagel te dwingen om rechter te groeien zonder dat deze weer de huid in groeit. Een nagelbeugel verlicht direct de pijn. Als de beugel eenmaal is bevestigd groeit deze met de nagel mee en na verloop van tijd groeit de beugel eraf. Wel is regelmatige controle van uw nagelbeugel door uw pedicure noodzakelijk.

Waarom Uni-Brace systeem

-kan toegepast worden bij iedere vorm van ingroeide zoveel bij volwassen als bij kinderen.

-bied Correctie mogelijkheden voor de nagels van grote tenen als van kleinere tenen of zelfs vingers.

 -is geschikt voor dun als dikkere nagels

-de mogelijkheden om drie krachten te gebruiken, bied een innovatieve oplossing bij ingroeide nagels in verschillende fases en maten.

 

Uni-Brace Systeem

Unibrace is een innovatief nagelbeugelsysteem. Met uni-Brace nagelbeugel ben ik in staat om een maatwerk beugel voor verschillende vormen nagels te maken en een beter en snellere resultaat te boeken. Door het gebruik van een speciale tool kan ik alle verschillende maten beugels voor alle vormen van ingroeiende nagels maken. De vorm van de beugel kan  individueel aangepast worden. Deze unibrace nagelbeugel is gemaakt van chirurgisch staal en wordt vastgezet met een composiet dat geschikt is en goedgekeurd is voor medische toepassingen (vooral kwetsbare voeten).

 

Afhankelijk van de indicatie of juist de contra indicaties, kan er gekozen worden voor haakjes om beide nagelranden, het plakken van de beugel op de nagelplaat of een combinatie van een haakje en een geplakte zijde. Altijd een ideale beugel voor iedere vorm van ingroei.

 

 

Werkwijze:

-Bij uw eerste bezoek neem ik een anamnese, onderzoek ik uw schoenen en de stand van uw voeten, worden er ook de mogelijke oplossingen met u besproken. Eventueel de beugel wordt op maat gemaakt en geplaatst. Er wordt foto’s voor en na behandeling gemaakt.

-Na drie dagen neem ik contact met u ter controle.

-Na drie weken komt u terug voor een controle afsprak. Hier wordt nog foto’s gemaakt.

-Afhankelijk van de klachten, vorm van de nagel en het groeiproces,  wordt er bepaald wanneer u terug moeten komen voor een nieuwe afsprak.

- Bij iedere vervolgbehandeling wordt gekeken naar hoe de nagel zich heeft ontwikkeld.